Heem betekent vrij vertaald omgeving. Heemkunde is het onderzoek naar de eigen leefomgeving gezien vanuit zoveel mogelijk verschillende gezichtspunten. Om deze gezichtspunten te verzamelen gaan we met elkaar op Trektocht. We stoppen waar wij denken dat het blikverruimend en nodig is om deze levensbeschouwelijke werelden te ontmoeten.

Trektocht is een community-art project waarbij je wordt meegenomen op een theatrale ervaring langs verschillende Schiedamse 'levensbeschouwelijke schatkamers' en haar omwonenden. Je wordt ondergedompeld in verhalen, beelden en scenes gespeeld door Schiedammers van verschillende culturele en levensbeschouwelijke achtergronden.

Waar een 'gewone' ontmoeting tussen levensbeschouwingen en religies vaak bestaat uit een dialoog en rondleiding, is Trektocht een theatrale ervaring in nauwe samenwerking met de mensen van deze plek. Hierdoor halen we het ontmoeten uit de alledaagse context zodat het de verruimende kracht krijgt in te breken in onze functionele waarneming. Zo worden dingen mogelijk die niet voor mogelijk worden gehouden, ook binnen de ontmoeting.

 Volg ons via LinkedIn door hier te klikken.